LUCIA SWIMRUN 2021 GÅR AV STAPELN SÖNDAG 12 DECEMBER!

Välkommen till Sveriges coolaste swimrun! Coolaste och kallaste 😉 

Viskan rinner i stilla mak igenom centrala Borås och där lägger isen sig aldrig! Åtminstone inte sedan Gustav Vasa gick i kortbyxor. Viskan slingrar sig dessutom runt vår attraktivt julbelysta stadspark som känns som hämtad från Disneyworld. Där kommer vi hålla till, tillsammans med ALLA boråsare som ändå paraderar runt centrum just den här skyltsöndagen och som SJÄLVKLART kommer att flockas runt den här festiva händelsen!

Tävlingscentrum ligger i Stadsparken i Borås, beläget på Hallbergsbron vid Grand Hotel. Banan kommer att bestå av ett löpvarv på 900 meter och en simning på 30 meter. Detta varvet genomförs sedan sex gånger innan man till publikens oförställda jubel går i mål som en Lucia SwimRun Survivor!

För att vi ska erhålla rätt stämning och den perfekta avvägningen mellan vinterns mörker och Stadsparkens ljus så är starttiden preliminärt klockan 15.30. 

​Detta event är inte en tävling där snabbaste tid vinner utan vi premierar deltagandet och det kommer att delas ut priser till den bästa jul- och luciautstyrseln!

Alla deltagare belönas med medalj och är med och tävlar om ytterligare fina priser!

Kom och håll liv i traditionen med oss! Efter målgång bjuds det på fika och samkväm runt brasan.

Lucia Swimrun 2021 genomförs enligt följande:

6 st varv på en varvbana på

-900 m löpning
-3
0 meter simning

 

SWIM 30m x6

30 meter simning per varv

Varje varv inkluderar 30 meters simning rakt över Viskan med uppgång i Borås Citys hjärta “Sandwalls Plats”. Vi räknar med kyliga vattentemperaturer. 

RUN 900M X6

900 METER LÖPNING PER VARV

Löpningen sker runt vår attraktivt julbelysta stadspark och vidare förbi Stora Torget med stadens julgran och julbodar. Banans löpvarv är på 900 meter och körs sex gånger för den som klarar kylan i Viskans kalla vatten. Banan kommer självklart vara markerad. 

KARTA

REGLER & REKOMMENDATIONER

Följande utrustningsregler, tider och förhållningsorder gäller:

Alla deltagare ska ha på sig våtdräkt, gärna med underställ under samt (minst) dubbla badmössor. Simning bör inte ske med huvudet i vattnet utan huvudet ska helst befinna sig ovanför vattenytan, typ polosim, i största möjliga mån. Paddlar är tillåtna. Handskar är tillåtna men då ska de vara gjorda av neopren och konstruerade för simning.


Testa all utrustning innan start, i synnerhet våtdräkt! Man måste kunna simma och springa i den med rimlig bekvämlighet.

Vi tävlar inte utan genomför ”tillsammans” eventet under avslappnade former med fokus på tjo och tjim. Fältet kommer sprida ut sig men ju mer vi håller ihop desto roligare! Ingen vinnare kommer att koras utan vi premierar deltagande och gemenskap.


Alla har ansvar för sin egen säkerhet men vi har också ansvar för varandra under de korta men kalla simningarna. Håll koll på varandra!

”Badvakter” finns på land men vi deltagare är varandras bästa badvakter i vattnet.

Vi kommer att ha öppna eldar ute att värma sig vid. Alla deltagare bör ha rejält med förstärkningskläder med sig. Vi kommer att ha förvaring av väskor.


Preliminära tider: Starten går klockan 15:30 och registrering öppnar 15.00.

Detaljerad information mailas ut till alla deltagare innan tävling.

Innan start genomför vi en sista genomgång och information.

Alla former av jul-, tomte- och Luciaattiraljer i utrustningsväg välkomnas!


Anmälningsavgiften är 495 kr